01 / About us

CAPS (Contemporary Art Projects) is een kunstplatform dat ontstaan is na de sluiting van CypresGalerie te Leuven, waar we van 2009 tot 2013 instonden voor de dagelijkse leiding en artistieke invulling. Met deze opgedane ervaring profileert CAPS zich sinds 2014 als beeldende kunstplatform met bijzondere aandacht voor Belgische kunstenaars, zowel ontluikend talent als mid-career artists en éminence grises.

CAPS opereert als nomadisch initiatief dat op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel neerstrijkt en vaak in samenwerking met andere organisaties/galeries tijdelijke initiatieven ontwikkelt.

CAPS wordt gerund door Paul Poelmans, free-lance musicus en kunstkenner die zijn passie voor hedendaagse kunst graag met u wil delen.

U kunt ons vrijblijvend contacteren op info@c-aps.be of op 0495/528097.

02 / Current Location

Location Icon

Frankrijklei 93

2000 Antwerpen

03 / History

CAPS is een kunstenplatform gerund door Paul Poelmans, musicus en kunstliefhebber. Na een activiteit van 5j als artistiek en zakelijk leider van CypresGalerie, een voor Leuven erg belangrijke galerieruimte, ontstond er na de sluiting op 01/09/2013 de behoefte om een nieuw kunstenplatform te creëeren waaronder alle activiteiten rond beeldende kunst een onderkomen zouden vinden. Zo werd CAPS geboren en al snel boden zich enkele opportuniteiten aan: het curatorschap van een tentoonstelling rond gevangeniskunst, het Prison Art Project, ons debuut als nomadische kunstgalerie op Art Gent/B.ART en enkele pop-ups te Antwerpen tijdens BORGER, Brussel (RIVOLI-building tijdens Art Brussels) en Hasselt (De Coöperatieve).

CAPS zal in een eerste stadium op diverse plaatsen en in verschillende gedaantes neerstrijken met allerlei initiatieven rond hedendaagse kunst, met de focus vooral op actuele kunst en jonge kunstenaars, zonder echter het verleden uit het oog te verliezen door mid-career en kunstenaars van de oudere generatie uit te nodigen.

Verder was CAPS nog betrokken bij het Mechelse Kunstparcours D.ART en biedt het tentoonstellingprojecten aan bij diverse Culturele Centra en Musea.

Bekijk het CAPS archief 2013 – 2021 op c-aps.be/past

04 / Newsletter