01 / Olympia

Olympia


05 mei - 28 mei 2023

Peggy Wauters (°1968, woont en werkt te Aalst) brengt met “Olympia” een hommage aan het iconische werk van Edouard Manet uit 1863.
Ze maakt daarvoor gebruik van verschillende materialen als textiel, collage, röntgenfoto’s, keramiek, tekeningen en lightboxes. De deconstructie van het werk van Monet leidt tot de kern van het menselijk lichaam: het skelet, de schedel, beenderen. Snippers van reclameboodschappen uit glossy magazines, gerecycleerde röntgenfoto’s en verfijnd naaiwerk leiden tot een indrukwekkende reeks geraamtes in verleidelijke houdingen,
poserend als modellen op een dystopische catwalk.

Fragmenten uit deze skull-and-bones iconografie vinden we terug in een reeks lightboxes die onmiskenbaar refereren aan ziekenhuisopname en radiologisch onderzoek. Maar binnen deze vanitas-context ontspruiten er ook “flowerbombs” in keramiek die de schoonheid van het verval evoceren; deze worden aangevuld met een reeks werken op papier waarin een aantal van deze motieven in detail en met een delicate touch behandeld worden.

Peggy Wauters is een veelzijdig kunstenaar die zich uitdrukt in een multitude van disciplines: schilder- en tekenkunst, collages, keramiek, textiel, enz.
Zij haalt daarvoor inspiratie uit een onuitputtelijke verzameling objecten die ze doorheen haar carrière rond zich vergaard heeft en waaruit steeds nieuwe thema’s ontstaan die resulteren in verrassende exposities.
(PP)

02 / Locatie

Location Icon

Sint-Michielskaai 26

2000 Antwerpen